Jak zrobić kulki mięsne do rosołu?
Witamy w naszym przewodniku, w którym pokażemy Ci, jak przygotować pyszne i aromatyczne kulki mięsne do rosołu. Rosół to tradycyjna polska zupa, która jest nie tylko smaczna, ale także bogata w składniki odżywcze. Kulki mięsne dodają do niej wyjątkowego smaku i konsystencji. Przygotowanie tych kulek jest proste, a efekt końcowy na pewno Cię zachwyci. Przejdźmy więc do przepisu!
Składniki:
- 500g mielonego mięsa (najlepiej mieszanki wołowiny i wieprzowiny)
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki mielonego kminku
- 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
- 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy
- 1/4 łyżeczki mielonej cynamonu
- 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu kajeńskiego
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego różowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego żółtego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego brązowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego szarego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego fioletowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego różowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego żółtego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego brązowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego szarego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego fioletowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego różowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego żółtego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego brązowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego szarego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego fioletowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego różowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego żółtego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego brązowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego szarego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego fioletowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego różowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego żółtego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego brązowego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego szarego pieprzu
- 1/4 łyżeczki mielonego fioletowego
Oto wezwanie do działania dotyczące jak zrobić kulki mięsne do rosołu:
Przygotuj potrzebne składniki, takie jak mięso mielone, bułka tarta, jajko, cebula, sól i pieprz. W misce wymieszaj mięso mielone z bułką tartą, posiekaną cebulą, jajkiem oraz odrobiną soli i pieprzu. Następnie formuj małe kulki z powstałej masy mięsnej. Gotuj kulki w rosole przez około 15-20 minut, aż będą miękkie i dobrze ugotowane. Możesz teraz cieszyć się smacznymi kulami mięsnymi w swoim rosole!
Link tagu HTML do strony https://modelstory.pl/:
Kliknij tutaj aby odwiedzić stronę ModelStory.pl.[Głosów:0 Średnia:0/5]