przyprawa do mięsa mielonego ulubionej firmy
– 2 jajka.
– sól i pieprz (opcjonalnie)
Cebulkę kroimy bardzo drobno i smażymy na patelni do momentu całkowitego zmięknięcia. W tym czasie warto mięso wymieszać z przyprawą i dwoma jajkami oraz ewentualnie z solą i dodatkiem pieprzu. Kiedy cebula będzie gotowa, dodajemy ją do wymieszanej wcześniej masy mięsnej. Proste, prawda? Na koniec formujemy dowolnej wielkości klopsy i obtaczamy w bułce tartej. Teraz czas przystąpić do smażenia. Wybierzmy dobry jakościowo tłuszcz. Zrezygnujmy z tradycyjnego oleju rzepakowego. Lepiej sprawdzi się tutaj masło klarowane, zwykłe masło lub margaryna. Te tłuszcze poprawią smak mięsa i zarazem nie przypalą się szybko. Dodatkowo otrzymamy pyszny tłuszczyk, który można wykorzystać do polania ziemniaków. Całość smażymy około 15 minut, na średnim ogniu, by uniknąć przypalenia mięsa. Po tym czasie klopsy są gotowe do spożycia. Pycha!
Już wiesz, jak zrobić mielone. Super smaczny i prosty przepis jest w Twoich rękach. Skorzystaj z niego już dziś i ciesz się pyszny daniem obiadowym. Z pewnością klopsy mielone nie raz zagoszczą na Twoim stole, a przepis powędruje w świat. Nie czekaj, zrób mielone już dzisiaj! Powodzenia!
[Głosów:0 Średnia:0/5]